Tostada, spicy lax, avokado, picklad chili & krasse

Screenshot

Tostada, spicy lax, avokado, picklad chili & krasse

Portioner:

2

Tid:

45 minuter

Krispigt friterade majstortillas toppas med en krämig spicy laxröra. Ovanpå läggs tunna skivor av avokado, syrlig picklad chili, färsk gräslök och krasse för en fräsch och het tostada. Den ultimata förrätten eller mellanrätten!

Ingredienser  

Tostada och lax:
  • 4 små majs­tortillas
  • 200 g sushi­grade lax
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crispy chili oil lao gan ma
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 msk Gräslök finhackad
  • Svartpeppar & salt
  • Rapsolja till fritering
Topping:
  • 1 avokado
  • 1 röd chili tunt skivad och picklad i ättika, socker och vatten.
  • Gräslök finhackad
  • Krasse

Gör så här:

  1. Lägg chiliskivorna i en kastrull med 1-2-3-lag. Låt koka upp snabbt och svalna i lagen tills servering.
  2. Värm rikligt med rapsolja i en kastrull eller en djup panna. Värm upp oljan och fritera majstortilla, en i taget, tills de är gyllene och krispiga. Lyft upp och låt rinna av på galler eller hushållspapper, salta lätt.
  3. Tärna laxen fint och blanda med majonnäs, chili oil, soja, finhackad gräslök, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Skiva avokadon tunt.
  5. Montera din tostada genom att lägga laxen och avokado på den friterade tortillan. Toppa med picklad chili, finhackad gräslök och avsluta med krasse.

Klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg