Medelhavsinspirerad ugnsbakad lax med grönsaker och fetaost

Portioner:

2

Tid:

30 minuter

Ett enkelt och nyttigt recept på medelhavskost där ugnsbakad lax kombineras med färgglada grönsaker, fetaost och örter. Rätten tillagas i en form på 30 minuter och passar perfekt till både lunch och middag. Full av smak, näring och klassiska medelhavsingredienser!
Betygsätt detta recept Skriv ut

Ingredienser  

  • 2 st laxfiléer gärna med skinn
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 100 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • Salt och svartpeppar
  • 1 st citron halva till press, halva i klyftor vid servering
  • Ev. färsk persilja eller basilika till topping

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft om möjligt).
  2. Skär grönsakerna: Zucchini i halvmånar, paprika i strimlor, rödlök i klyftor och körsbärstomater i halvor.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja, pressa över citron, strö på oregano, timjan, salt och peppar. Rör om.
  4. Lägg laxfiléerna ovanpå grönsakerna. Krydda med lite extra salt, peppar och en skvätt citron.
  5. Smula över fetaosten.
  6. Baka i ugnen i ca 20–25 minuter, tills laxen är klar och grönsakerna är mjuka men har lite tuggmotstånd.
  7. Toppa med färska örter och servera med citronklyftor vid sidan.

Klart!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg