Råbiff, denna tidlösa franska klassiker, är en rätt jag aldrig kan motstå när den dyker upp på menyn. Den här versionen bygger på de klassiska smakerna med kapris, cornichons och dijon, men med en modern twist i ramslöksolja picklad kålrabbi och parmesan. Av alla råbiffar jag ätit är detta helt klart en favorit!
Ingredienser
Råbiff:
400ghängmörat innanlårhandskuren
2mskkaprisfinhackade
4-5stcornichonsfinhackade
1stbananschalottenlökfinhackad
1mskHellmann’s majonnäs eller hemgjord
1tskdijonsenap
1mskramslöksolja eller EVOO av god kvalité
2mskfinhackad gräslök
Salt & svartpeppar
Picklad kålrabbi:
1stkålrabbiskalad och tärnad i små kuber
1dlättiksprit12%
2dlströsocker
3dlvatten
Topping:
DijonmajonnäsMajonäs blandat med dijonsenap
Ramslöksolja eller EVOO av god kvalité
Riven parmesan
Färsk körvel
Gör så här:
Skala kålrabbin och tärna i små kuber.
Koka upp 1 dl ättiksprit (12 %), 2 dl strösocker och 3 dl vatten tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.
Lägg kålrabbikuberna i en skål och häll över den kalla lagen. Låt stå minst 30 minuter, men gärna ännu längre
Finhacka kapris, cornichons, bananschalottenlök och gräslök.
Skär det hängmörade innanlåret för hand i små bitar.
Lägg köttet i en bunke och tillsätt kapris, cornichons, schalottenlök, majonnäs, dijonsenap, ramslöksolja och gräslök.
Blanda allt väl och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp råbiffen på tallrikar.
Toppa med picklad kålrabbi, några klickar dijonmajonnäs, ramslöksolja, färskriven parmesan och färsk körvel.
Servera med grillat bröd, rotfruktschips eller pommes!