En somrig och fräsch sallad med vattenmelon, fetaost, smultron och balsamicokräm. Den sötsyrliga crema di balsamico lyfter smakerna och gör salladen perfekt som förrätt, tillbehör eller lätt lunch under varma dagar.
Ingredienser
½liten vattenmelontärnad
150gfetaostsmulad
1dlfärska smultron
Några blad färsk mynta eller basilika
1mskolivoljahelst Kolympari Extra Virgin
En nypa flingsalt och svartpeppar
Balsamicokräm i valfri smakse smakförslag nedan
Gör så här:
Skär vattenmelonen i kuber och lägg på ett stort fat eller i en skål.
Smula över fetaosten jämnt.
Toppa med färska smultron – försiktigt så de behåller sin form.
Strö över myntablad eller basilikablad.
Ringla över lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
Avsluta med ett generöst sprut balsamicokräm – den lyfter hela rätten!