Råbiff, dijonnaise, picklad kålrabbi, parmesan & körvel
Portioner:
4Tid:
45 minuterRåbiff, denna tidlösa franska klassiker, är en rätt jag aldrig kan motstå när den dyker upp på menyn. Den här versionen bygger på de klassiska smakerna med kapris, cornichons och dijon, men med en modern twist i ramslöksolja picklad kålrabbi och parmesan. Av alla råbiffar jag ätit är detta helt klart en favorit!
Ingredienser
Råbiff:
- 400 g hängmörat innanlår handskuren
- 2 msk kapris finhackade
- 4-5 st cornichons finhackade
- 1 st bananschalottenlök finhackad
- 1 msk Hellmann’s majonnäs eller hemgjord
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk ramslöksolja eller EVOO av god kvalité
- 2 msk finhackad gräslök
- Salt & svartpeppar
Picklad kålrabbi:
- 1 st kålrabbi skalad och tärnad i små kuber
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Topping:
- Dijonmajonnäs Majonäs blandat med dijonsenap
- Ramslöksolja eller EVOO av god kvalité
- Riven parmesan
- Färsk körvel
Gör så här:
- Skala kålrabbin och tärna i små kuber.
- Koka upp 1 dl ättiksprit (12 %), 2 dl strösocker och 3 dl vatten tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.
- Lägg kålrabbikuberna i en skål och häll över den kalla lagen. Låt stå minst 30 minuter, men gärna ännu längre
- Finhacka kapris, cornichons, bananschalottenlök och gräslök.
- Skär det hängmörade innanlåret för hand i små bitar.
- Lägg köttet i en bunke och tillsätt kapris, cornichons, schalottenlök, majonnäs, dijonsenap, ramslöksolja och gräslök.
- Blanda allt väl och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg upp råbiffen på tallrikar.
- Toppa med picklad kålrabbi, några klickar dijonmajonnäs, ramslöksolja, färskriven parmesan och färsk körvel.
- Servera med grillat bröd, rotfruktschips eller pommes!